Lånehøns i Østergården

Kære naboer,

Fra mandag d. 1. juni kan vi byde tre klukkende gæster velkommen i Østergaarden. Gæsterne, som er tre søde høns af racen Isa Brown, er udlånt af Miljøpunkt Østerbro. De kommer med egen bagage bestående af hønsehus, løbegård, fodertrug m.v. og vil sprede hygge i gården de næste to måneder!

Hvorfor byder vi hønsene velkommen?

Vi mener, at høns er en god og miljøvenlig idé! De er bæredygtige affaldskværne, de producerer friske æg hver dag, de laver den bedste gødning til vores planter, de er ret tamme, og så er de underholdende at kigge på, for store og små.

Med lånehønsordningen kan vi afprøve, hvordan det er at holde høns. Det giver os alle i Østergaarden mulighed for at vurdere, om høns kunne være en god idé i vores fremtidige klimagård. Når låneperioden er ovre, vil vi evaluere projektet, men vi er selvfølgelig også interesserede i at høre om jeres oplevelser undervejs.

Hvad med rotter og ræve?

Normalt er der ikke problemer med rotter, når man har høns. Vi vil dog sikre os, at hønsene fodres jævnligt, og at maden fjernes fra løbegården om natten, så den ikke tiltrækker ubudne gæster. Maden opbevares endvidere i lukkede beholdere.

Det mobile hønsehus er helt tæt og rotter og ræve kan ikke komme ind i det, når det er lukket. Vi laver en god ordning, så der bliver åbnet for hønsehuset om morgenen og lukket igen om aftenen.

Hvad med lugt og larm?

Da der ikke er en hane i hønsegården, vil der ikke være de store problemer med larm. Hønsene kagler en smule og snakker lidt højere, når de lægger æg. Men med 3 høns, der lægger max et æg om dagen er det blot i få minutter, der bliver råbt lidt.

Høns generelt er renlige dyr. De elsker at tage støvbad og bruge lang tid på at pleje fjerdragten. Og så længe der er rigeligt tørt strøelse i hønsehuset, vil der heller ikke være lugtgener. Hønsehuset bliver derfor rengjort en gang ugentligt, hvilket er nok til at hindre lugtgener i denne størrelse hønsehus.

Vil du være med til at passe hønsene og modtage friske æg?

Høns er meget nemme at passe. Det tager ikke meget mere end 2 minutter dagligt at sørge for alt det praktiske. Ud over det, kan man godt lægge den tid til, man bruger på bare at kigge på dem. Høns er nemlig skøn underholdning, og et særligt hit blandt børn!
Hvis du vil være med på hønseholdet, så skriv til klima@ostergaarden2100.dk eller mød os i gården, når hønsene ankommer ved 5-tiden.

Klimagruppen